Flade baller efter graviditet?

Flade baller efter graviditet?

HVOR BLIVER DE AF?
Musklerne i baller og lår er de største muskler i kroppen. Ballemuskulaturen er afslappet, når du står op, og den aktiveres kun lidt, når du går. Musklerne aktiveres bl.a. ved sprint, hop og når du rejser dig op fra siddende. 

Når du er gravid, når du til et punkt i din graviditet, hvor du hverken sprinter eller hopper mere, fordi din gravide krop ikke længere kan holde til den belastning. Det er også deromkring, de fleste gravide begynder at vralte, når de går rundt med den begyndende store mave, og det aktiverer ballerne endnu mindre og giver mere belastning på lænden. 

Når maven bliver større, får gravide også et større lændesvaj for at holde balancen med den voksende mave. Det medfører, at når du skal rejse dig fra en stol, så er det ikke længere ballerne, der hjælper dig op, men derimod en langt større belastning på lænden igen. 

Disse ændringer i kroppen, samt frigivelse af hormonet relaxin, der løsner leddene, er bl.a. også det, der gør, at mange gravide har ondt i lænden, fordi den overtager en masse belastning i takt med, at maven vokser. 

HVORDAN FÅR JEG DEM TILBAGE?
Der er med så meget andet ikke nogen magisk vej til at få fylde på ballerne igen. Det handler i første omgang om at få kontakt til musklerne igen og få overført det til træningøvelser. 

Det er for dem, som har været vant til at træne forholdsvis nemt at finde kontakten igen efter en lang periode, hvor musklen har været sat ud af spil. Men for mange kan det være svært at få den rette aktivering af ballerne under deres træning, hvilket resulterer i, at der ikke kommer til at ske det store i kampen om at få fylden tilbage! 

GODE ØVELSER TIL AT FÅ BALLERNE IGANG IGEN 
Bækkenløft

  • Lig på ryggen med bøjede ben. Løft hofterne så højt op du kan og spænd godt i baller og lår. 

.    

Et-bens bækkenløft 

  • For at gøre øvelsen sværere kan du lade det ene ben ligge i forlængelse af ryggen, så du nu løfter hofter og det ene ben, så højt op du kan.

.    

Squat

  • Stå med skulderbredde imellem fødderne. Tæerne skal pege en anelse ud af. Bøj ned i knæ ved at skubbe numsen bagud, så knæene følger tæernes retning. Vægten skal være fordelt på hele foden, men primært bagud. 

.    

KONTAKT FOR EN UFORPLIGTENDE SNAK OM ET FORLØB
Hos AJ Bootcamp tilbyder vi barselstræning, som et forløb til dig og din mødregruppe eller mor/barn træning til dig og din baby. Ved begge tilbud er der fokus på at hjælpe dig med at få kontakt til bl.a. dine baller igen! 

Der er plads til baby, som kan kigge på eller deltage og det bedste af det hele – du skal ikke komme til os, vi kommer til dig, hvor vi medbringer udstyr, når det passer dig og den lille bedst :) 

Skriv til Michelle@Ajbootcamp.dk eller ring på 23984591 og tag en uforpligtende snak med Michelle om et forløb til dig eller din mødregruppe eller læs mere her på hjemmesiden.