Hvorfor træner vi med andre?

Hvorfor træner vi med andre?

”Jeg får så meget energi af, at træne med andre! Jeg bliver glad i låget, mine dårlige dage kan vende på bare en time… Det er FANTASTISK”

Jeg lover dig, at du vil kunne nikke genkende til disse ord, efter blot én træning med andre ude i den friske luft…

Det at træne med andre, at have nogen der river dig op, når du ikke selv tror på det, det er så skønt. Selvom der er dage, hvor man hader tanken om at skulle træne, at skulle gå to dage efter med ømme stænger, så giver det energi som bare pokker.

Selv for træneren…

Personligt kan jeg have haft en øv dag, en dag med opgaver på universitet, hvor alt bare hænger mig langt ud af halsen. Det vender dog i det sekund, jeg står foran 20 dejlige mennesker, der alle har et mål, der er motiveret til at flytte sig, og forventer noget af mig som træner. Det gør mig glad, det giver mig energi til resten af dagen og for den sags skyld til dagen efter. På et hold kan man ikke undgå der kommer smil, latter eller lyden af folk der virkelig yder sit bedste i hver eneste øvelse og hver gentagelse – det er fantastisk!!

Latteren og humøret er virkelig vigtigt! Humøret ses i mange forskellige situationer; en hånd i en hundelort efterfulgt af latter fra holdet, en træner der bliver kaldt for ”din lille satan” i et sjovt toneleje, som fører til grin, eller bare en lille sjov kommentar. Alt kan føre til smil og grin, når vi har det fedt sammen… Latter og humøret gør træning sjov og giver os et energiboost!

Du kan heller ikke undgå opmuntrende ord fra dit hold eller din træner, alle tror på hinanden og netop det gør os stærkere sammen!

Jeg foretrækker klart at træne med andre – det er FEDT! Det giver en anden motivationsfaktor for mig, hvis den anden kan tage lidt flere gentagelser end mig ved en øvelse, og jeg så kan tage flere gentagelser ved en anden, ja det giver motivation og vi bliver begge presset på den fede måde. Det at træne med en der tror på mig og kan sige ”Tro på dig selv, du kan godt lidt endnu – KOM SÅ”, det gør mig stærkere, og jeg ved der er mange der har det på samme måde, også selvom man kan hade det lige i sekundet…

Træning med andre giver mig energi, gør mig glad, gør mig stærk, gør mig presset (på den gode måde) – ja alt i alt er det bare FEDT!!!

HØJ 5’er – vi ses!

Frederikke Plet Ankersen
Personlig træner, Aj bootcamp