Kvalitet over Kvantitet

Kvalitet over Kvantitet

I har hørt det mange gange. Men ikke desto mindre er det sandt. Når jeg er ude som træner, snakker jeg rigtig meget om, at jeg hellere vil se 5 rigtig flotte gentagelser end 3000 dårlige, for dette får man mere ud af. Men hvorfor siger jeg det, hvad er begrundelsen? Well guys, læs med her og hør hvorfor….

Når vi træner squat, såvel som alle andre øvelser, er det vigtigt, at man husker at arbejde i hele bevægebanen, i ”full range of motion”. Det er virkelig her, der er gevinst at hente, både styrke og volume (gainzzz).  Det betyder ikke, at man får kæmpe store muskler, bare fordi man laver full range of motion. Det betyder, at du får maksimalt udbytte af det arbejde, du laver!

”Men Lars, hvordan man kan få en flot, dyb og dejlig hård squat (oversat: flotte stænger og en rund numse)? Jeg kan jo ikke engang komme under knæhøjde med bagenden. Det har jeg aldrig kunne, for jeg er bygget anderledes end de andre 7.7 mia. mennesker her på jorden!”

For nogle af jer vil det nok lyde lidt som eventyrsnak/volapyk. But it’s true, ladies and gentlemen….og det er super vigtigt! Så hvordan får vi så full range of motion i squat (såvel som andre øvelser!)? Og ydermere, hvordan sikrer vi EN SUND OG FUNKTIONEL KROP, DER KAN BÆRE OS IGENNEM LIVET?
Svaret er udstrækning og mobilitetstræning!
Jep, I Said it – Udstrækning! Jeg anbefaler altid folk at strække og mobilisere hver dag, træningsdage såvel som restitutionsdage.

Problematikken er den samme som i alle aspekter af livet. Øver du dig en gang à 2 min. om ugen, bliver du nok ikke OL-mester, leder i en stor virksomhed, ja, eller får et godt forhold, for den sags skyld. Vil du være bedre, så må du øve dig dagligt. Først dér kommer de rigtige resultater.

Jeg siger ikke, at man skal til at opgive hele sit liv for at blive Yoga Sensei Mester. Men at man skal gøre op med sig selv, hvad der er vigtigt.

En krop, der fungerer
En krop, der er sund
En krop, der er uden smerter
En krop, der gør, hvad vi vil have den til
En krop, der kan bære os gennem livet

Kroppen er bygget til at arbejde, og arbejde i sit fulde!

Når vi begynder at arbejde med optimering af kroppens bevægelser, så begynder det hele at blive nemmere, mere effektivt og derved også sjovere.

Så det, jeg siger, kort fortalt: ”Du får mere i ”løn” ved det samme arbejde”. What’s not to like?

Husk kroppen er den eneste, vi skal leve i og med hele livet, så pas på den, gør det ordentligt og gør det rigtigt.

– Coach aka Lars Mølvad